FILMIPAR

A Duplitec Kft a DJI hivatalos hazai disztribútora és hivatalos magyarországi szervizpartnere. Kiemelten kezeljük, hogy professzionális drónjaink olyan speciális csoportokhoz is eljussanak, akik munkájuk során használják eszközeinket. Igy van ez a filmiparral is, ahol a kameramozgatás és képalkotás művészi igényű megvalósítása rendkívül fontos. Ebben adunk támogatást, együttműködést, számos egyedi és kényelmi szolgáltatást filmes partnereinek.
Eszközök bérlésével, professzionális termékek kipróbálásával, egyéni megállapodásokkal szolgáljuk ki a filmes szakemberek és filmes produkciók speciális igényeit.
A filmipar képviselői első kézből kaphatnak hiteles információkat a legújabb termékekről a termék bemutatókon.
Egyéni igényeiknek megfelelően testreszabott megoldásokat kínálunk akár hosszútávú megállapodások keretében is. Termékkínálatunk, drónjaink, kameramozgató eszközeink beleértve a legújabb termékeket is magas színvonalú, kisebb és nagyobb méretű filmes és televíziós produkciók kiszolgálására alkalmasak.
A filmipar sajátosságait figyelembe vevő speciális árajánlatok kidolgozásával, tapasztalatcserékkel segítjük partnereink munkáját. Kollégáink a drónok és a filmipar területén sokéves tapasztalattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően megfelelő szakmai támogatást tudunk nyújtani, amelyben nyitottak vagyunk a közös gondolkozásra, együttműködésekre, a filmeseket foglalkoztató kérdések megoldásában, akár technikai, akár szakmai, akár együttműködési területen.
Workshopokat, eszköz kipróbálási lehetőségeket szervezünk a filmipar aktuális igényei szerint, akár együttműködő filmes partnerekkel közösen.


Kérje egyedi ajánlatunkat filmes és televíziós produkciókhoz, együttműködésekhez!

Drón operatőr képzés

A Duplitec Kft. a Lumiere Filmiskolával közösen egyedülálló drón operatőr képzést indít.

Ez egy úttörő kezdeményezés, hiszen ilyen jellegű és témájú oktatás nem volt még korábban. A képzés magas színvonalára garancia a két szervező cég sokéves tapasztalata és a minőség iránti elkötelezettsége.

123 éve, mióta a Lumière fivérek a mozit feltalálták, a filmipar az állandó technikai forradalmak időszakát éli, ám az olyan radikális újítás, ami a filmnyelvre, és a gyártási folyamatokra egyaránt elemi erővel hat, még a digitális reform korszakában is ritkán fordul elő. A drónok megjelenésével éppen egy ilyen újdonságnak lehetünk tanúi.

A drón technika rohamosan benépesíti a filmforgatásokat, totálisan felszabadítja az alkotói fantáziát és azt látjuk, hogy egy teljesen új dimenzióval tágulnak a filmkészítés eddigi lehetőségei.

A drón-korszak hatása a teljes filmgyártási horizonton, szinte mindegyik mozgóképes műfajban tapasztalható: dokumentumfilmben, reklámfilmben, játékfilmben, sportközvetítésekben, híradóban, de még a diákfilmekben. A kameramozgatás új szereplője hirtelen megszünteti a 100 éves film dramaturgiai- formanyelvi korlátait és arra készteti az alkotókat, hogy ők maguk se szabjanak határt mostantól a fantáziájuknak.

A drón operatőr a 21. századi filmipar legújabb szereplője, akinek kulcsfontosságú feladatai vannak az alábbi területeken: a vizuális történetmesélés megvalósításában, a szereplők mozgásának teljesen újfatja lekövetésében, a film helyszíneinek újszerű bemutatásában, a film egészére kiható dinamikai változások kialakításában, az egységes képi világ megteremtésében, a dramaturgiai- és képi hatásmechanizmusok megújításában.

Iskolánk drón operatőr képzése során hallgatóink megismerkedhetnek többek között a vizuális történetmesélés alapjaival, a képek dramaturgiai jelentőségével, a kompozíciók fajtáival, az operatőri mesterség alapjaival speciális kameramozgásokkal. Elsajátíthatják a drón irányítás alapjait, a légifelvételek hatásmechanizmusát. Megismerik a drónfelvételek során használt kamera típusokat, az extrém időjárásban való repülés lehetőségeit, illetve nélkülözhetetlen ismereteket szereznek a drón irányítás professzionális és biztonságos módjairól. Hallgatóink légügyi- és biztonságtechnikai, logisztikai- és jogi ismereteket, illetve átfogó filmszakmai alapismereteket tanulnak ezen a képzésen.
Tanáraink a legjobbak ebben a szakmában. Olyanok, akik számos magyar és külföldi produkcióban forgatnak drónokkal és sokéves tapasztalatukat, tudásukat adják át a hallgatóknak.
A képzésre szívesen látjuk azokat, akiknek van már valamilyen filmes tudása és szeretnék megismerni a drónokat. Azokat is várjuk, akik korábban már drónoztak, de tudásukat szeretnék a filmipar igényei szerint optimalizálni. Rajtuk kívül olyanoknak is szól a képzésünk, akik még egyik területen sem szereztek tapasztalatot, de álmuk az, hogy a filmipar egyik legújabb, legizgalmasabb szakmáját magas szinten tudják elsajátítani.
Jelentkezéssel kapcsolatos további részletek:
https://lumierefilmiskola.hu/site/dron_operator.html

A DUPLITEC Kft

Hivatalos disztribútora az alábbi cégeknek:

Drónok

képstabilizátorok,
kiegészítők

Prémium minőségű

kiegészítők, DJI termékeihez

Speciális

egyedi színszűrők
a drónok kameráihoz

Nagy pontosságú

mezőgazdaságban
használatos érzékelők

Pontos, azonnali

információk a precíziós mezőgazdaságban